Szeretnénk figyelmébe ajánlani az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően elkészült vendéglátóhelyet, melyet Orondpuszta közelében, a Csákberény – Csókakő között húzódó Ezerjó borút mentén alakítottunk ki, pályázati segítséggel.
A piaci igényekre alapozva a támogatás segítségével kistermelői vendégasztal szolgáltatást nyújtunk , mely során saját magunk által megtermelt alapanyagok felhasználásával hagyományos ételek felszolgálását tervezzük a hozzánk érkező vendégek részére.
A zártkerti ingatlanon álló szőlőház fogadó helyiséggel, konyhahelyiséggel és szociális létesítményekkel felszerelt. A fejlesztés során a szőlőház konyhájába korszerű, nagy háttérkapacitást biztosító konyhatechnológia beszerzését valósítottuk meg. A szolgáltatás indítását követően a szőlőház bevételei jelentős mértékben fognak növekedni, hiszen a kistermelői vendégasztal szolgáltatásra nagy a kereslet.
A fejlesztés megvalósítása a térség életére is pozitív hatást gyakorol, ugyanis egy keresett szolgáltatás elérhetősége valósul meg, mely a helyi turisztikai életet is élénkíti a jövőben.
A fejlesztés során beszerzett konyhatechnológiai eszközök segítségével a szolgáltatás során kistermelőként előállított termékeim felhasználásával (marhahús, sertéshús, tej és tejkészítmények, feldolgozott húskészítmények) készülnek a hagyományos helyi és térségi ételek. A vendégasztal szolgáltatást a piaci igényeknek történő magasabb szintű megfelelése érdekében együttműködések keretében borkóstoltatással, borok bemutatásával, hagyományőrző és kézműves bemutatókkal színesítünk.
A projekt megvalósítása pozitív hatást gyakorol nem csupán gazdaságunk, de a település, az együttműködő partnerek és a térség életére nézve is.
Együttműködő partnereim a projekt során Csókakő Község Önkormányzata (a fejlesztés népszerűsítésében vesz részt), a Nefelejcs Kulturális és Hagyományőrző Egyesület (kézműves bemutatók), valamint a Sáfrán Borászati Kft (borkóstoltatás).
Ily módon lehetővé válik a gasztronómia kedvelőinek a fogadására, céges rendezvényekre és csapatépítőkre érkező vállalkozások kiszolgálására.
Azok a vendégeink, akik ellátogatnak hozzánk, láthatják a megvalósult fejlesztéseket, az igénybe vett támogatási lehetőséget, valamint jövőbeli célkitűzéseinket. Ezen felül a fejlesztést bemutathatóvá is tesszük, melynek során az érdeklődők megtekinthetik a hagyományos ételkészítés módját.
Szeretettel várjuk a hozzánk látogatókat!
Üdvözlettel:
Dr. Vécsei László